Prăjitură cu mac și gem de caise

Ingrediente pentru foi: 500 g făină, 200 g unt, 150 g zahăr pudră, puțină sare, un plic praf de copt, coajă răzuită de la o jumătate de lămâie, 5 gălbenușuri, 3 lg smântână.

Ingrediente pentru umplutură: 150 g mac, 150 g zahăr pudră, coajă răzuită de la o jumătate de lămâie, zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie, 5 albușuri, 400 g gem de caise.

Ingrediente pentru uns/presărat prăjitură: un ou, zahăr pudră.

Mod de preparare: Într-un bol se cerne făina, se adaugă praful de copt, sarea și zahărul pudră. Se amestecă. Se adaugă pe rând, gălbenușurile, smântâna, untul topit, coaja de lămâie. Se frământă aluatul. Se împachetează în  folie alimentară și se dă la frigider jumătate de oră.

Pentru umplutură, se bat albușurile spumă tare, se adaugă puțină sare și treptat, zahărul pudră, coaja de lămâie și zeama de lâmâie. Cu ajutorul unei spatule se încorporează macul.

Aluatul de împarte în două. Se întind, pe rând foile și se așează prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt, se înțeapă cu furculița și se întinde pe ea gemul de caise, apoi umplutura cu mac. Se acoperă cu a doua foaie, se înțeapă cu furculița și se unge cu ou bătut. Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute. După ce se răcește se pudrează cu zahăr.

_DSC0273 _DSC0274

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *