Kathleen Tessaro – Colecționara de parfumuri interzise

Oamenii iau de-a gata ceea ce de fapt este o artă. Arta de a trăi bine, de a trăi confortabil după standardele personale, cere o anumită maturitate a spiritului, un caracter excepțional, un gust cu adevărat rafinat și…

-Și bani, spuse ea rupând o altă bucată de pâine.

Ei ajută.

Inocența, la fel ca și virginitatea, e mai distractiv de pierdut decât de păstrat.

– Amândouă sunt destul de scumpe, domnule.

– Ha! râse el. Ești plină de remarci inteligente!

Cei mai mulți dintre clienți doresc să miroasă precum cei care vor să devină, nu precum cei care au fost. Dar parfumierii încearcă întotdeauna să capteze mirosuri care ne amintesc de anumite locuri, de anumiți oameni sau anumite momente. Este cea mai mare provocare să capturezi nu doar un parfum adevărat, ci unul care să sugereze o întreagă experiență.

 O femeie care își cumpără singură parfumul e o ființă tristă.

 Când o femeie își schimbă coafura, ea de fapt îi spune sorții: „Nu, refuz să accept condițiile impuse de tine”.

 O femeie căreia nu-i mai pasă de felul în care arată nu a renunțat doar la modă… a renunțat la propria viață.

Lumea e definită de mirosuri, nu de cuvinte, forme sau sunete. Acesta e limbajul care are sens, pe care toată lumea îl înţelege.

Nimic nu este mai imediat, mai complet decât simţul mirosului. Într-o clipă, are puterea de a transporta. Simţul nostru olfactiv nu se conectează la amintirea în sine, ci la emoţia pe care ai simţit-o în momentul în care s-a născut amintirea. Refacerea unei memorii olfactive este unul dintre cele mai istovitoare şi mai demonstrative ţeluri posibile. Este poezie, în forma ei cea mai sugestivă.

Parfumul trebuie să spună o poveste… povestea ta, cine eşti, cine ar trebui să fii, poate chiar cine ţi-e teamă să devii… toate aceste lucruri sunt posibile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *