Prăjitură cu portocale și migdale

Ingrediente: 2 portocale, 5 ouă, 150 g zahăr, 200 g migdale mărunțite, zahăr pudră.

Mod de preparare: Portocale se spală, se taie felii și se pun la fiert cu o lingură de apă 15-20 minute, până ce portocalele devin moi. Se lasă la răcit. Apoi, se mărunțesc.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și se mai amestecă până se topește zahărul.

Gălbenușurile și restul de zahăr se amestecă bine bine. Se adaugă portocalele și migdalele mărunțite. Se adaugă albușurile treptat. Se așează compoziția într-o tavă de tort și se dă la cuptorul, încins în prealabil, 35-45 minute. Se mai verifică din când în când. După ce se răcește se adaugă zahăr pudră și fulgi de ciocolată.

28277974_10214815287274143_862529397_o 28278488_10214815287554150_155068762_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.