Jurnalul Annei Frank

Cel mai bun remediu pentru cei care se tem, pentru cei care se simt singuri sau nefericiți este să iasă afară, undeva unde pot sta în liniște, singur cu cerurile, natura și Dumnezeu.

Fiecare are înăuntrul său o frântură de veste bună. Vestea bună este că nu știi cât de măreț ești! Cât de mult poți iubi! Câte poți realiza! Și care este potențialul tău!

Și femeile trebuie să fie respectate! În general, bărbații sunt prețuiți și stimați în toate colțurile lumii, așa că de ce să nu fie și femeile? Soldații și eroii de război sunt onorați și comemorați, exploratorilor le este consacrată o faimă eternă, martirii sunt venerați, dar câți oameni le privesc pe femei la fel ca pe soldați?

Atâta timp cât există acest răsărit și acest cer fără nori și atâta timp cat pot sa ma bucur de ele, cum aș putea să fiu tristă?

Un hohot de râs pe cinste ar ajuta mai mult decât zece pastile cu valeriană, dar noi aproape că am uitat să râdem. Uneori mi-e teamă să nu-mi înţepenească faţa şi să-mi apară cute în jurul gurii de-atâta seriozitate.

Ajungi să cunoști bine oamenii abia după ce te-ai certat zdravăn cu ei o dată. Abia atunci poți să le judeci caracterul.

Este mai ușor și să-ţi împărtășești sentimentele în șoaptă decât să le trâmbiţezi în gura mare.

 Părinţii nu pot da decât sfaturi sau bune îndrumări, de formarea definitivă a propriului caracter răspunde fiecare în parte.

 Asta-i dificultatea timpului nostru: idealurile, visele, speranţele frumoase nici nu apucă să apară bine, și numaidecât sunt lovite de realitatea atroce și distruse cu totul.

 Ce frumoși și buni ar fi toţi oamenii dacă, în fiecare seară, înainte de culcare, și-ar rememora întâmplările zilei și apoi ar analiza cu atenţie ce a fost bun și ce a fost rău în ce-au făcut. Involuntar, încerci atunci în fiecare zi din nou să te îndrepţi și, după o vreme, bineînţeles că progresele vor fi însemnate. Oricine se poate folosi de metoda asta, nu costă nimic și este cu siguranţă foarte folositoare. Căci cine încă nu știe trebuie să înveţe și să afle: „O conștiinţă împăcată te face puternic!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *