Chec cu nuci

Ingrediente: 250 g făină, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 250 g miez de nucă, 20 g cacao, 10 ouă, un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, o esență de rom, zahăr pudră.

Mod de preparare: Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă și gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom. Se adaugă treptat, uleiul, făina, praful de copt, cacaua și albușurile. În 2 forme de chec se pune hârtie de copt și se toarnă jumătate din compoziție în fiecare tavă. Se pun deasupra nuci.  Se dau la cuptor 40 minute la 170 grade (dar se mai verifică la cuptor după 20 minute de coacere). După ce se răcesc se presară zahăr pudră.

_DSC0104 _DSC0106

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *