Bilutze cu cocos

Ingrediente pentru aluat: 400 g făină, 3 lg cacao, 2 gălbenușuri și un albuș, 200 g unt, 4 lg zahăr pudră, un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat.
Ingrediente pentru umplutură: 100 g cocos, 200 g zahăr pudră, un albuș.
Ingrediente pentru decor: 100 g ciocolată amăruie și niște ornamente pentru dulciuri.
Mod de preparare: Topim untul. Punem într-un castron gălbenușurile, un albuș, cacaua,untul topit, zahărul pudră, zahărul vanilat și mixăm bine. Adăugăm puțin câte puțin făina și un plic de praf de copt. Amestecăm bine și frământăm până se obține un aluat nelipicios. Separat, mixăm albușul puțin, adăugăm nuca de cocos, 200 g zahăr pudră. Amestecăm bine.
Din aluat formăm biluțe de mărimea unei nuci, o turtim puțin, punem o linguriță de umplutură de cocos și modelăm înapoi biluța. Biluțele se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor 15-20 minute.

_DSC0043

Când sunt gata, le lăsăm la răcit cât topim ciocolata. Le scufundăm puțin în ciocolată și decorăm cu diverse ornamente.

_DSC0045 _DSC0050

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *