Coelho Paulo-Adulter

Când vine noaptea şi nu vede nimeni, mi-e teamă de orice: de viaţă; de moarte; de dragoste şi de lipsa ei; de faptul că toate lucrurile noi devin obiceiuri; de faptul că pierd cei mai buni ani din viaţă într-o rutină care se va repeta pană la moarte; şi de ideea de a înfrunta necunoscutul, oricât de surescitant şi de aventuros ar fi.

Schimb puţin discuţia şi întreb ce crede că-şi doresc oamenii de la viaţă.

— E simplu. Să-şi plătească facturile. Să cumpere o casă ca a dumneavoastră sau a mea. Să aibă o grădină cu copaci, să-şi primească fiii şi nepoţii duminica la prânz. Să călătorească prin lume după ieşirea la pensie. Asta îşi doresc oamenii de la viaţă? Chiar asta?

…. un vechi proverb: cel mai mare orb e cel care nu vrea să vadă.

Nu suntem ce am dori să fim. Suntem ce pretinde societatea. Suntem ceea ce au ales părinţii noştri. Nu vrem să dezamăgim pe nimeni, avem o enormă nevoie să fim iubiţi. De asta înăbuşim ce-i mai bun în noi. Treptat, ceea ce a fost lumina visurilor noastre se transformă în monstrul coşmarurilor care ne chinuie. Sunt lucrurile nerealizate, posibilităţile netrăite.

Creierul uman e fascinant: uităm un miros pană îl simţim iar, ştergem o voce din memorie pană o auzim din nou, şi chiar şi emoţiile care păreau pierdute pentru totdeauna pot fi trezite când revenim în acelaşi loc.

Crezi că toată frumuseţea şi măreţia asta încap într-un pătrăţel de film? Gravează-ţi lucrurile în inimă. E mai important decât să încerci să le arăţi oamenilor ce trăieşti.

Înţelepciunea şi experienţa nu transformă omul. Timpul nu transformă omul. Singurul lucru care ne transformă e dragostea.

Când dăruim totul, nu mai avem nimic de pierdut. Şi atunci dispar frica, gelozia, plictisul şi rutina, şi rămâne doar lumina unui gol care ne sperie, dar ne apropie unul de celălalt. O lumină care se schimbă tot timpul, şi asta e ceea ce o face frumoasă, plină de surprize – nu întotdeauna cele pe care le aşteptăm, ci cele cu care reuşim să convieţuim. Să iubeşti din plin înseamnă să trăieşti din plin. Să iubești pentru totdeauna înseamnă să trăieşti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *