Bologna (4-9 august)

Când am fost prima data în Bologna în 2010 nu m-a impresionat foarte tare. Poate eram mai tânără, poate între timp m-am schimbat și am altă sete de cunoaștere. Acum am străbătut aproape fiecare colțișor din Bologna și a devenit unul dintre orașele mele preferate.

Supranumit “Orașul roșu” sau mai degrabă cărămiziu din cauza culorii acoperișurilor și clădirilor este un oraș studențesc, un oraș activ, bogat cultural și istoric, mereu surprinzător prin activitățile diverse ce au loc în oraș.

Aici am străbătut mulți kilometrii pe jos mergând pe sub arcadele kilometrice,

aici am mâncat cea mai bună gelato,

în același timp, admirând cele două turnuri: Garisenda si Asinelli,

aici am mâncat cea mai bună pizza la felie, făcută pe vatră și servită la metru,

aici am descoperit “mica Veneție”, o oază ascunsă între blocuri,

am descoperit Bottega della canapa (un magazine cu tot felul de produse din cânepă)

și Bottega Verde (un magazine cu cosmetic), magazine diverse pentru shopping Via de la Independenzia, etc, am cutreierat prin piazza Maggiore,

am vizitat Oratoriul Santa Cecilia și foarte multe biserici: San Petronio, San Domenico, San Stefano, am asistat la un spectacol în aer liber prezentat de niște arabi la universitate,

am făcut într-o dimineață o excursie pe jos de 3,5 km urcând prin arcade spre sanctuarul Madonnei din San Luca,

am vizitat o super librărie-magazin-restaurant (toate într-un singur loc) cu diverse cărți, restaurante și multe produse tradiționale, am vizitat piața dimineața și terasele foarte animate și gălăgioase seara.

Am savurat tot ce mi-a oferit Bologna și mi-a plăcut enorm. Bologna este un oraș unde m-aș întoarce și mâine. A fost un început de toamnă perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.