Prăjitură cu prune și bezea

Ingrediente: 8 ouă, 8 lg zahăr pentru blat, 16 lg zahăr pentru bezea, 16 lg ulei, 16 lg lapte, un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, 500 g prune.
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu 8 lg de zahăr până se topește zahărul. Adăugăm uleiul și laptele și omogenizăm amestecul.
Adăugăm făina, praful de copt și zahărul vanilat. Turnăm amestecul pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptor 5 minute la 170 grade.
Între timp, spălăm prunele, le scoatem sâmburii și le desfacem jumătăți. După 5 minute punem prunele peste blatul din tavă și dăm la cuptor până se rumenește pe margini.
Mixăm albușurile bine bine. Adăugăm 16 lg zahăr și mixăm până obținem o bezea tare. Întindem bezeaua peste prăjitură și dăm la cuptor iar aproximativ 10 minute până se rumenește ușor bezeaua. O lăsăm la răcit și o tăiem felii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *